Πλάκα, Τρυπητή, Κλήμα και Σαρακήνικο

Πλάκα
'Plaka Milos Flower View at Magic Hour' - Μήλος
'Plaka Milos Flower View at Magic Hour' - Attribution: Chris Goldberg

Η Πλάκα, που αποτελεί τη σημερινή πρωτεύουσα του νησιού, βρίσκεται σε υψόμετρο 200 μ. και σε απόσταση 4 χλμ. απ' το λιμανάκι του Αδάμαντα στη θέση που πιστεύεται ότι βρισκόταν η Ακρόπολη της αρχαίας Μήλου. Είναι σίγουρα ένα απ' τα πιο όμορφα χωριά των Κυκλάδων, με τη χαρακτηριστική λευκή αρχιτεκτονική του νησιωτικού αυτού συμπλέγματος να αναδεικνύει μέχρι και τις εκκλησίες της. Στην Πλάκα ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφθεί το Φράγκικο κέντρο, στο εσωτερικού του οποίου βρίσκονται 2 εκκλησίες, η Παναγία η Σχινιώτισσα και η καθολική Αγία Ροζαρία, ενώ στο δρόμο που οδηγεί στο Κάστρο βρίσκεται η Παναγία η Θαλασσίτρα, η προστάτιδα των ναυτικών. Επιπλέον, εδώ βρίσκονται τα 2 σημαντικότερα μουσεία της Μήλου, το Αρχαιολογικό και το Λαογραφικό.
\r
\rΣτην κορυφή της Πλάκας, μια συστάδα από κυκλαδίτικους ανεμόμυλους ορίζει το χωριό της Τρυπητής, που πήρε το όνομά της απ' τα 'τρυπημένα' και μαλακά ηφεστειογενή πετρώματα απ' τα οποία αποτελούνται τα εδάφη της, ένα χωριό κατοικημένο από τα αρχαία χρόνια που σήμερα προσφέρει μερικά απ' τα καλύtερα μεζεδοπωλεία της Μήλου.

Κάτω απ' την Τρυπητή, το γραφικό παράκτιο χωριό Κλήμα, υπήρξε ένα μικρό ψαροχώρι με τα χαρακτηριστικά 'σύρματα', που ήταν μικρά παραθαλάσσια οικήματα όπου τραβούσαν οι Μήλιοι ψαράδες τα βάρκες τους, ενώ σήμερα με την ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί τα περισσότερα έχουν μετρατραπεί σε θερινές κατοικίες. Εδώ ο επισκέπτης αξίζει να δει τις κατακόμβες και το αρχαίο θέατρο, όπου τους καλοκαιρινούς μήνες ανεβαίνουν διάφορες παραστάσεις.

Τέλος, κοντά στην περιοχή, δυτικά της Πλάκας βρίσκεται το Σαρακήνικο, μια παραθαλάσσια περιοχή εκπληκτικής ομορφιάς της οποίας τα λαξευμένα από τη θάλασσα κατάλευκα βράχια συγκροτούν ένα δαντελωτό σύνολο από σπηλιές και μικρές αμμουδιές.

Για να βρείτε το τέλειο ξενοδοχείο στην Πλάκα και σε όλο τον κόσμο, δημιουργήσαμε την Travelmyth, την εξειδικευμένη μηχανή αναζήτησης ξενοδοχείων με την ευρύτερη επιλογή φίλτρων σχετικά με κατηγορίες ξενοδοχείων. Από αναζητήσεις απλά για ξενοδοχείο στο Ναύπλιο μέχρι αναζητήσεις με συγκεκριμένη κατηγορία όπως για φθηνά ξενοδοχεία στις Σέρρες, η Travelmyth σας διευκολύνει να βρείτε τα καλύτερα ξενοδοχεία που ταιριάζουν στις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας.
Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα στις περιοχές Πλάκα